Un derbi con final feliz - O RINCÓN DE OLANO
O RINCÓN DE OLANO

Un derbi con final feliz

24 Septiembre 2014, 11:14am

Publicado por Olano

O gran espectáculo de Balaídos tivo un vencedor, o Celta, e un heroe, o porteiro celeste Sergio Álvarez,que detivo un penalti a Medunjanin no minuto 88.O arranque do Celta foi espectacular. Os de Berizzo saíron con moita máis mordiente, querendo ser protagonistas, querendo o balón e presionando a un Deportivo que non sabía como saír da encerrona que lle preparou o rival. Un rival que atopou unha vez máis en Nolito a un xogador desequilibrante. Ata que lle duran as pilas o ex do Barça goza dunha gran liberdade que lle permite baixar a buscar o balón, armar a contra do seu equipo e definir sempre que lle é posible, tal como facía no minuto tres para subir o 1 a 0 ao marcador logo dunha boa acción individual na que volveu tola á defensa rival. Era o seu terceiro gol na Liga.Tralo descanso,Isaac Cuenca quien sus compañeros no encontraban, el ex jugador del Barça aprovechó una de las varias llegadas de Juanfran para empatar el partido en el 54. Buena incursión hasta la línea de fondo de Juanfran, que la pone atrás, y el jugador del Deportivo, tras controlar, pone la punta de la bota para empatar la contienda.Tras este gol o Deportivo creceu enteiros, e entráronlle as dúbidas a un Celta que intentou activar Berizzo desde a banda a base de cambios. Nolito, sempre Nolito, buscou a escuadra no 61', pero Lux voou cunha palomita para a foto. E cando as dúbidas se cernían sobre os afeccionados locais, Larrivey arma un testarazo desde o límite do área pequena tralo saque de esquina excelente de Nolito e subía o 2 a 1 ao marcador. O ex do Raio Vallecano toleou, quitouse a camiseta e celebrouno ata con algúns afeccionados que saltaron ao campo.Medunjanin no minuto 88 tivo o empate non lle pegou mal o xogador do Deportivo, pero o cancerbero Sergio Álvarez voou á esquerda do seu pau e sacou unha man divina, impedindo o empate.Un vibrante e apaixonante derbi que caeu ao lado do Celta, que segue sen coñecer a derrota neste arranque de Liga.
Dez goles foi capaz de marcar o Celta nas primeiras cinco xornadas de Liga, datos realizadores que foron determinantes para que o cadro de Eduardo Berizzo non coñeza a derrota e some nove puntos máis que valiosos, un botín que invita ao optimismo ao celtismo.O curioso é que o caudal realizador do equipo vigués recae case de forma exclusiva sobre as costas da súa trío atacante titular. Orellana, Larrivey e Nolito levan tres goles nas súas respectivas contas particulares e convertéronse na principal preocupación para as defensas rivais. E con todo, o gol deste Celta 2014-15 que acaparou maior atención foi o logrado de espuela o sábado pasado no Vicente Calderón polo internacional chileno Pablo Hernández, que onte se quedou sen xogar.